Evo sam se
odlučila pokazati kako se prave bomboni od bajama. Često me ljudi, koji su ih
probali, pitaju za recept, a ostali ih samo vole. Guglala sam i tražila podatak
o mogućem porijeklu tog slatkiša, ali bez nekog preciznog rezultata. U
Hrvatskoj je tradicionalna slastica. Pravi se svugdje i u svim prilikama. Zato
sam zaključila da je to dugovječna, svevremenska i globalna poslastica. Na
jednom mjestu sam više puta ponovila jedno te istu stvar. To je zato što baš
tada treba imati dobro oko i spretnu ruku da bajami ne ostanu na vatri sekundu
duže nego što treba. Tavu maknuti sa vatre i miješati bajame još malo dok se ne ohlade. I svakako, ne manje važno, ovi bajami su domaći i prilično
krupni. Postupak nije kompliciran i ima puno prednosti. Ne šporkaje puno suđa. Nema
masnoće. Svakome su dragi. Zgodno upakirane, svatko će ih rado primiti kao
poklon. Jedini problem je što ih je uvijek malo.
Zlatne i spretne ruke. Svaka čast na izboru. Prije par dana kroštule, sad bomboncini od bajama. Lipo lipo.U slast
OdgovoriIzbrišiPregledno, razvidno... Pohvale snimateljici, demonstratorici, montažeru...
OdgovoriIzbriši