Cista Velika street view

Crljivica by Mateo Čelan

Cista Velika, Crkvine 360º by Mateo Čelan

utorak, 3. svibnja 2011.

Nismo svi Milinović

                Prošli tjedan mi je bija obilježen sa dvi stvari. Prvo  se pokvarija ventilatorić na grafičkoj kartici. Zasmrdilo je iznenada, intenzivno i proširilo se po svim prostorijama neviđenom brzinom. Kako i nismo baš miljenici sriče pripali smo se da je sve otišlo u vražju mater i brže bolje sve pogasili i tako ostali u informacijskoj izolaciji. Grafička je još u ladici, a moj blog je boje crne kave. Druga stvar je bila dogovoreni termin za mog novootkrivenog suputnika,  vrlo tvrdoglavog i otpornog na sve osin na puntu od lasera. Dvadesetak minuta tuckanja, i obavezne dvi ure boravka u bolničkom tinelu je prošlo ok i u društvu s još jednim supatnikom. Dilili smo optimizam iako on nosi teži teret problema nego ja.
                 E sad ide drugi dio. Glavni lik ove priče je u petak navečer dobio veliku febru. Tretirana strana boli na dodir. Definitivno nešto nije u redu. Jedna od opcija je hitna pomoć jer organ može zatajiti bez upozorenja. Jedna hitna je 30 kilometara od kuće glavnog lika, a druga oko desetak. Ona najbliža je ukinuta. Možda bi glavni lik samo nazva i pita za savjet. Doktor je u pripravnosti bogapitaj di.  A broj je napisan na ulazu u ambulantu. I normalno da onda glavni lik popizdi kada novinari licitiraju je li u Zg hitna stigla na misto radnje za 4, 10 ili 25 minuta. A šta su ostali!? Gušteri sa sposobnošću regeneracije. Ili nadnaravna bića sa sposobnošću za reinkarnaciju. Zato glavni lik odluči sam biti u pripravnosti, sprema nužne stvari u boršu i daje upute za slučaj da....  Onda slijedi nekoliko potencijalnih simptoma okidača. Konačan izbor glavnog lika su tablete za snižavanje fibre. Ujutro glavni lik ide u ambulantu po likariju. Likar odlazi na teren ali se brzo vraća. Glavnog lika i e-recept šalje u apoteku. Glavni lik bi uša u apoteku, ali vlasnica upravo izlazi i upućuje glavnog lika da dođe sutra. To je 5 km tamo i 5 km amo. Blizu je dvi ure, a apoteka radi do dva. Ali, baza zna do kada radi apoteka i isključuje je iz sistema 5 minuta prije kraja radnog vrimena. Glavnom liku su ostale tek sekunde za suvislo razmišljanje a zna da mora spašavati glavu. Apotekarica i glavni lik započinju  napetu igru slova i riči. Apotekarica pobjeđuje, a glavni lik dobiva likariju na neviđeno.
                 Popodne smo sadili pomidore po Mjesečevom kalendaru. Noćas će biti kiše. Ergo, zalit će ih božja ruka.


1 komentar:

  1. Fibru ti, fibru komp... a ja juče čistio prašinu iz kompa, od mufe i prašine nije moga hladit pa se gasija. Sad je prodisa punim plućima.

    OdgovoriIzbriši