Cista Velika street view

Crljivica by Mateo Čelan

Cista Velika, Crkvine 360º by Mateo Čelan

srijeda, 5. siječnja 2011.

Spajalica

             Jedna asocijativna, ili inspirativna, ili explicitna, ili egzistencijalna, ili tipa koju stranu mozga više koristite, ili kolaboraciona, ili inicijativna, ili dvosmislena, a možda i trosmislena,  korektna, ili aktualna, ili konceptualna... Neki će se upitati di je tu kvaka.


Wikipedia : Konceptualna umjetnost (engl. od lat. conceptum = zamisao), također nova umjetnička praksa, smjer je u modernoj umjetnosti od ranih 1960-ih do sredine 1970-ih. Nastao kao težnja umjetnika da dematerijalizira predmet umjetničkog djelovanja, da korištenjem netradicionalnih umjetničkih postupaka i materijala polaroid, film, video, tijelo umjetnika - body art, happening, urbane akcije i intervencije) objasni idejni sadržaj koji prethodi djelu ili je u njemu sadržan. Radikalno proširila područje umjetničkog stvaralaštva, zadržala stalan kritički stav prema tradicionalnim umjetničkim i kulturnim vrijednostima.

2 komentara:

  1. a znaš ti onu kad se frizer u KŽ preselio sa periferije malo bliže rivi pa je na vrata ostavio poruku "više ne šišamo gore nego samo dole"
    popetov

    OdgovoriIzbriši
  2. Znon Pope znon, somo ne znon je zno ona, hhh. Cavle

    OdgovoriIzbriši