Cista Velika street view

Crljivica by Mateo Čelan

Cista Velika, Crkvine 360º by Mateo Čelan

ponedjeljak, 19. rujna 2011.

Udarnička subota

                 Mislin da je u ciloj Imotskoj krajini ova subota bila dead line za berbu grožđa. Svak se više-manje vodija vlastitom procjenom, a u konačnici je na odluku utjecala i najava kiše. Neki su počeli s  berbom još prošli vikend. Neki su odgodili berbu upravo zato da kiša opere prašinu s boba, ili jer karenca još nije istekla, a i s nadom da će za koji dan slador skočit za koji grad. Ovako smo mi počeli. Po zvizdanu i na plus priko trideset, uz radnu snagu iz susidstva. Nešto je slabiji urod nego lani. Neke loze uopće nisu ni ponile, ali, falabogu slador veći nego lani.  Zrno je bilo zdravo i ništa se nije tribalo tribit. U susudstvu slična priča. Berba je definitivno uranila ove godine. Za usporedbu evo iz arhive posta o lanjskoj berbi.  Eeeee... sad ide čiribu-čiriba uz dodatak čarobnih bijelih zrnaca. Postupci vezani uz to su kategorija strogo clasified. 
                Ovako smo završili, dočepali se lada, sritni i zadovoljni da smo skinili jednu brigu s glave. Na slici je dio berača. Ostali su se već bili uputili kućama.

Broj komentara: 5:

  1. Vidit je da su se dobro umorili...

    OdgovoriIzbriši
  2. ove godine se dobro uranilo sa berbom
    mi smo vugavu brali već 24.08....ali je bilo pakleno taj a i ostale dane
    rezultatom zadovoljni, u prosjeku 25-30% više nego lani
    popetov

    OdgovoriIzbriši
  3. Hhhh, nasmijala si me sa non rici "tribit". Vidis mi nismo nikad tribili nego je sve hodilo u masu po cak i ono uzezenega (gnjilega). Znos da se i riba tribi iz mrizi? Cavle

    OdgovoriIzbriši
  4. Ca su in pali krila a, hhhh. Cavle

    OdgovoriIzbriši
  5. Umorila se ekipa. Nakon ovog truda virujen da će vino bit odlično...

    OdgovoriIzbriši