*** Za biskvit umutiti:
5 jaja
15 žlica cukra
1 dl ulja
1 dl mlika
1 vanilija
Onda dodati:
15 žlica brašna
1 vanilija
Onda dodati:
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
---------
165 dag višanja ili tri pune kutije od margarina od 500 grama, koja višnja više ili manje
*** Tips: Ono što je meni najdraže jest da za ovaj kolač ni ne triba vaga. Umjesto ovog recepta, za biskvit se može upotrijebiti i onaj za čupavce. Ovo je obilata doza višanja i nema potribe dodavati. Jedino smanjiti količinu ako je za manji biskvit, ili ako neko voli manje višanja u kolaču. Mana zamrznutih višanja je što nakon odmrzavanja ubrzano gube sok dok se vade špice. Zato tečicu u koju ću stavljati očišćene višnje stavim na kutijice za led iz ručnog frižidera. Očišćene višnje pospem cimetom i lagano ih privrnem. Iznenadila san se koliko ljudi ne voli cimet usprkos njegovoj ljekovitosti.
Padelu namazati uljem i posuti brašnom. Smjesa za biskvit se ulije u padelu i po njoj rukom rasporede višnje. Nema veze što će potonuti jer u toku pećenja sve dođe na svoje misto. Ono što san jednom napravila i neću više nikad je nagratati koru limuna u biskvit. To se odnosi samo na ovaj kolač. Limun je bija domaći, ali nije se ljubija s drugim sastojcima. Za moj ukus okus je bija preintenzivan i nedefiniran. Vrime pećenja i temperatura ovisi od špakera do špakera. U mom se peće na 150° oko 45 minuta. Uvik se može prstom popipati je li biskvit mecav ili pečen. Posuti sitnim cukrom ko voli.
Nema komentara:
Objavi komentar