Cista Velika street view

Crljivica by Mateo Čelan

Cista Velika, Crkvine 360º by Mateo Čelan

nedjelja, 20. siječnja 2013.

Nešto staro, nešto novo


         Danas sam konačno uspila nadopuniti post od lani Zvijezde su ipak zvijezde o proslavi proglašenja najljepšeg školskog vrta primorske Hvatske. Klikom na naziv posta vratiti će te se na post, podsjetiti se na događaj, a ovdje možete pogledti uređeni video zapis sa fešte. Dok se u portunu feštalo uz prigodni program, na katu se odvijalo javljanje uživo u radijsku emisiju „Slušaj kako zemlja diše“.  Nakon službenog programa, snimljena je emisija „Mi smo na redu“ u kojoj su školska dica dobila još jednu priliku da se pohvale svojim uspjesima i ispričaju nešto o svojim doživljajima i školskom životu. Ovdje će biti i dva audio zapisa: audio zapis javljanja uživo u program Radio Zagreba, a i onaj snimljen za emisiju „Mi smo na redu“ koja je emitirana 18. siječnja.

Update:  Ne da mi se sada pisati o tome da je audio zapis na androidu u nekom šašavom formatu i da san na internetu prekopala konvertere svih mogućih ekstenzija. Nasriću priskočila mi je jedna boljemisleća glava i ostalo je bija peice of cake. Iako fali komadić na početku.









subota, 19. siječnja 2013.

Operacija jelka 2 (a sequel)

           Nekadašnji centralni ukras vrta se vrimenom pretvorija u problem, a problem u rovovsku bitku za svaki centimetar zemlje. Nešto dublje u zemlji zajedno sa žilama umreženi su kabel za telefon i vodovodne cijevi. Najblaže rečeno: bit će napeto i „napeto“ kad se panj bude vadio.





nedjelja, 6. siječnja 2013.

Operacija jelka


              Dva-tri dana prije badnjaka pala je zadnja klapa na priči o jelki. Već je bila uzdrmana i rasklimana od nasuprotnih nasrtaja juga i bure. Sa vrha sela lipo se moglo vidit da se klati amo tamo. U posljednoj sekvenci došla je dizalica i priskočija je jedan cirkular. Skupilo se šta radne snage, šta publike i svak je ima svoju viziju kako će jelku izvadit iz vrta. Najatraktivniji momenat je bija kad se odvojila od panja i kad ju je dizalica izvadila iz vrta na put. To se vidi po isukanim mobitelima. Ali to je bio i najlakši dio. Teži dio je bio transport. Za kamion je bila preduga i preširoka. Druga i jedina primjenjiva opcija je bila vezati je lancem i vući cestom. Svaka čast Pičoli na dizalici, na njegovoj spretnosti i preciznosti. U vrtu je slomljena samo jedna grančica. Jelka je završla kod butige na cesti. Prije je situacija je bila ovakva: zagrmi-ode spliter, zagrmi-ode spliter, zagrmi-ode spliter.... Dva dana nakon šta smo je makli ča zagrmilo je i otišla je televizija. A makli smo je da ne privlači gromove!